SVÁTEK SLAVÍ

Email: info@korunaceska.cz

Bankovní spojení:

FIO banka: 333311333 / 2010
(provozní účet - členské příspěvky, faktury)

FIO banka: 2700765126 / 2010
(transparentní účet - dary)

FIO banka: 2301205375 / 2010
(transparentní účet - volební kampaně)

Přehled nepeněžních plnění ocenitelných v penězích:
Strana dosud neobdržela žádná nepeněžní plnění ocenitelná v peněnzích

Vyhledávání
Vážení přátelé, omlouváme se za nedostatečné aktualizace webových stránek Koruny České v posledních měsících. Koruna Česká pro Vás připravuje nové webové stránky, které by měly být během několika týdnů spuštěny.

Stanovisko Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska) k aktuálně vrcholící politické krizi, která ohrožuje ústavní pořádek České republiky

Stanovisko Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska) k aktuálně vrcholící politické krizi, která ohrožuje ústavní pořádek České republiky

----

Naše strana konstatuje, že některé stávající projevy republikánských ústavních institucí (jmenovitě postupy předsedy vlády a zejména pak chování prezidenta republiky) dospěly do fáze, kdy je přímo ohrožen nejen stávající ústavní pořádek ČR, ale i demokratický vývoj, k němuž se naše země vrátila po r. 1989.

Situace, kdy předseda vlády řeší problém nedůvěryhodnosti svého vládního místopředsedy avízem celkové vládní demise a prezident republiky tuto demisi v přímém televizním přenosu přijímá, aniž byla podána, není pouze projevem, nízké politické kultury našich nejvyšších ústavních činitelů, ale ukazuje se být nedůstojnou fraškou a parodií na správné fungování politické reprezentace demokratického státu.

Mj. v reakci na popsaný tristní postup všech zúčastněných nejvyšších státních představitelů, který zpochybňuje důvěru občanů v politiku jako takovou, reaguje Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska) avízem zásadního politického stanoviska, které ve spolupráci se svými politickými partnery představí veřejnosti na tiskové konferenci dne 9.5.2017, o kterém věří, že významně ovlivní další politické směřování naší země.

Předsednictvo Koruny České (monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska)

V Praze dne 5. května 2017

www.korunaceska.cz