SVÁTEK SLAVÍ

IČ:44266740

Email: info@korunaceska.cz

Bankovní spojení:

FIO banka: 333311333 / 2010 (provozní účet - členské příspěvky, faktury)

FIO banka: 2700765126 / 2010 (transparentní účet - dary)

Vyhledávání
Vážení přátelé, omlouváme se za nedostatečné aktualizace webových stránek Koruny České v posledních měsících. Koruna Česká pro Vás připravuje nové webové stránky, které by měly být během několika týdnů spuštěny.

SPOLEČNÉ TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ politických subjektů: Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), Konzervativní strana a Klub angažovaných nestraníků

SPOLEČNÉ TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ

politických subjektů:

Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska),

Konzervativní strana a

Klub angažovaných nestraníků

(dále jen „Prohlašující politické subjekty“)

V zájmu ochrany hodnot moderního právního státu, parlamentní demokracie a rovné a svobodné soutěže politických stran, které jsou v důsledku aktuálního politického vývoje v naší zemi vážně ohroženy,

rozhodly se Prohlašující politické subjekty postupovat v duchu hesla:

VIRIBUS UNITIS

(SPOJENÝMI SILAMI)

společně vyjádřit veřejnou podporu

ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v r. 2017 politické straně TOP09 (dále jen „TOP09“) a to především proto, že jako jediný ze subjektů aktuálně zastoupených v Poslanecké sněmovně, dlouhodobě, konsistentně a věrohodně deklaruje, že nebude na vládní úrovni spolupracovat s politickým hnutím ANO 2011 a jeho reálné politické kroky tomu odpovídají.

Prohlašující strany důvodně předpokládají, že TOP09

1.    neuzavře žádnou dohodu o koaliční, opoziční ani jiné stálé parlamentní či vládní spolupráci s politickým hnutím ANO 2011, ani s politickou stranou Komunistická strana Čech a Moravy, ani jiným politickým subjektem, jehož cíle či postupy by nebyly souladné s hodnotami moderního právního státu, se standardy parlamentní demokracie nebo se zásadami rovné a svobodné soutěže politických stran, a dále že

2.    nepodpoří svými hlasy schválení důvěry vládě s účastí subjektů dle předchozího odstavce,

3.    ani nepodpoří svými hlasy schválení žádného ústavního zákona, který by v svém důsledku měnil ústavní pořádek České republiky způsobem, který by omezoval politická a občanská práva znovunabytá po r. 1989.

Pokud TOP09 potvrdí oprávněnost těchto předpokladů,

pak Prohlašující politické subjekty konstatují, že:

nebudou samostatně kandidovatve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v r. 2017, doporučí svým voličům volbu TOP09, a současně jí nabízejí své kapacity pro tvorbu volebního programu i sestavování kandidátek ve zmíněných volbách.

V Praze dne 9. května 2017

Za politickou stranu:Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)

Mgr. Petr Nohel, Ph.D. – předseda a JUDr. Petr Krátký - místopředseda

Za politickou stranu:Konzervativní strana