Koruna Česká (monarchistická strana Čech. Morava a Slezska) vyjadřuje naprostý nesouhlas a pohoršení  s obsahem článku britského listu The Independent k  osobě J. E. Dominika kardinála Duky, který byl převzat v Česku na webu Novinky.cz a na dalších webových stránkách, např. www.blesk, http://www.securitymagazin.cz.

Naopak, stanovisko J. E. Dominika kardinála Duky k současné uprchlické krizi – pomoc potřebným a pronásledovaným a odmítnutí těch, kdo přicházejí proto, aby se měli lépe a zneužívají pomoci, potřebné jiným – považujeme za vyvážené a podporujeme je.

Je nám známo, že papeže i jeho některá jurisdikční rozhodnutí, pokud nejsou pronášena  ex catedra jako závazné učení pro celou Církev je možné kritizovat a nesouhlasit s nimi.

Na rozdíl od tvrzení autora článku v The Independent „o jedu a nožích, které by čekaly takového kritika od dřívějších papežů“ je nám známo, že mnozí papežové si takových kritiků vážili naslouchali jim.

Mgr. Ing. Josef Pejřimovský  v. r.

pověřený člen předsednictva