Úřad vlády České republiky
nábřeží Edvarda Beneše 4
Praha 1 - Malá Strana

Praha, 29. října 2015

Vážený pane premiére, vážené paní ministryně, vážení páni ministři,

připojujeme se jménem našich členů a sympatisantů k otevřenému dopisu Konservativní strany, která Vás vyzývá k urychlení pomoci křesťanům z válečných zón na Středním východě. Již dříve jsme veřejně projevili své přesvědčení, že dárce má právo si vybrat obdarovaného, a že tím, komu musíme pomoci nejdříve, jsou tamní křesťané.

Žádáme Vás, abyste ve spolupráci s našimi křesťanskými církvemi co nejrychleji organizovali přijetí křesťanských rodin ze Sýrie a dalších  míst, kde právě křesťané, jako náboženská a kulturní minorita, nejvíce trpí. Oni jsou následovníky těch, kteří před dvěma tisíci let křesťanství zformovali, oni mají přednostní nárok na naše milosrdenství.

Jejich přijetím se přihlásíme k vlastním kulturním kořenům a nepřímo vyjádříme i rezervovaný postoj k možnosti šíření islámu v Evropě i u nás.

Pokud se pro takový postup vláda republiky rozhodne, ujišťujeme Vás, i jako monarchisté, v této věci svojí podporou, .

Za Korunu českou, monarchistickou stranu Čech, Moravy a Slezska

Mgr. Petr Nohel - předseda